Bara människor

BARA MÄNNISKOR

Efter år av flackande och utlandsarbete bestämmer sig Saga Widerbeck för att flytta tillbaka till sin gamla hemstad för att leva ett lugnare liv.

Hon köper en liten hyresfastighet i staden och flyttar in i en av lägenheterna. Men det blir inte riktigt som hon tänkt sig. Hon möter människor från när hon var ung, som har påverkat hennes livsval och självbild, och hon bestämmer sig för att göra upp med sitt förflutna.

Bara människor är en roman som handlar om behovet av upprättelse, och om konsten att glömma, gå vidare och förlåta. Men framför allt är Bara människor en historia som inte lämnar sin läsare oberörd. Hur ska det egentligen gå för dem som bor på Smedjegatan 6?

Utgiven av Hoi förlag
Årtal 2013
ISBN 9789175579474

RECENSIONER

Läslust och hög igenkänning säger allt om den här boken. Anne Liljeroth skriver riktigt bra. Framför allt gillar jag hur hon skriver ur de olika personernas perspektiv, på ett sätt som inte ger endimensionella bilder av karaktärerna, onda eller goda, som så ofta förekommer. Precis som i verkliga livet är varje personlighet mångfacetterad och kan ha syften för sina handlingar som inte alltid är helt uppenbara.”

– Åsa Mwansa, kulturskribent Skaraborgs Läns Tidning

En bra debut av Anne Liljeroth. Det var svårt att lägga ifrån sig de spännande intrigerna på Smedjegatan 6.”

– Jenny Valbrand, bokbloggare

Boken är så skickligt komponerad att det är svårt att tro att detta är Liljeroths debutroman. Språket är briljant och handlingen lockar en att hela tiden fortsätta läsa. Fem solar.”

– Boktipset

Välskrivet om hur livet kantrar för några vilsna själar när det förflutna hinner ikapp dem. Gillar berättelsens form; ett hus, en vecka och ett antal människoöden. ”

– Annika Estassy, författare