Om mig

OM MIG

”Jag skriver för att lära mig mer om mig själv.”

För mig handlar författandet om att utforska ämnen som berör mig starkt. Jag försätter mina karaktärer i situationer och frågar mig hur de reagerar och varför. Jag upplever att jag genom att skriva fiktivt kan dyka djupare i de svåra frågorna utan att själv behöva utsättas för dem och eftersom vi människor är både komplexa och oförutsägbara blir det inte alltid som jag tänkt mig, men jag lär mig mycket på vägen. Om relationer i allmänhet men också om mig själv.

Det var efter många år i näringslivet, kommunikations-branschen och en lång sjukskrivning som jag bestämde mig för att utveckla min passion för det skrivna ordet. Jag började skriva för att bryta ett mönster, jag ville utveckla min kreativa sida. Studier i litteraturvetenskap och kreativt skrivande har gett mig värdefulla verktyg och kunskap. Skriva har blivit en livsstil och jag fortsätter för att stilla min nyfikenhet på allt som är mellanmänskliga frågeställningar.

MITT FÖRFATTARSKAP

Jag är född 1963 i Skara, men bor sedan länge i Stockholm. Mina erfarenheter från arbetslivet, av personlig utveckling, utbildning, ledarskap, varumärkesarbete och kommunikation är alla källor jag kan ösa ur i mitt författarskap.

Förutom utbildning i marknadsföring har jag gått kurser på Skrivarakademin, läst Litteraturvetenskap och Kreativt skrivande på Mitthögskolan och på Skeppsholmens folkhögskola.

Min debutroman Bara människor kom 2013. Uppföljaren heter Vanliga människor glömmer och går vidare (2014), och min tredje, fristående roman, heter På andra sidan gatan (2016). I februari 2019 släpptes min fjärde roman, Jag kan inte sluta gråta och i oktober samma år släpptes Hennes gröna ögon. På sensommaren 2020 släpptes Ett rent helvete och ett år senare Ett rent samvete. Senast gavs Hela mitt hjärta ut, i januari 2023. De fem senaste böckerna är utgivna av LBFörlag.

Anne Liljeroth