Böckerna

BÖCKERNA

”Relationer, det finns inget som är mer spännande än relationer.”

Sedan debuten 2013 har Anne skrivit åtta romaner, alla starka och berörande relationsromaner på aktuella teman som svåra livsval, utmattning, ensamhet och rädslor.

I januari 2023 släpps Hela mitt hjärta. Denna gång kategoriserad som ett familjedrama där Anne utforskar en av sina egna rädslor. Den att förlora kontakten med sina vuxna barn.

Hela mitt hjärta (2023)

Utgiven av LB Förlag
Årtal 2023
ISBN 978-91-7799-540-1

När Livia skrivs ut från sjukhuset efter att ha vårdats för en hjärtinfarkt gör hon det med en förnimmelse av att ingenting är som vanligt. 

Hon känner sig som en ny människa. Kanske inte till det yttre, men inombords är hon förändrad och hon är ödmjukt tacksam över att ha fått en andra chans i livet. Men tanken på vad det innebär och vad som väntar gör henne livrädd. I allt detta blir saknaden efter barnen bottenlös.

Ett rent samvete (2021)

Utgiven av LB Förlag
Årtal 2021
ISBN 978-91-7799-301-8

Städfirman Exklusivt Rent har fått en rivstart och Danuta fyller sina dagar med tidskrävande administration.
 
Men eftersom hon älskar att städa arbetar hon fortfarande ett par dagar i veckan hemma hos sina kunder. Dagarna räcker inte till och hon går ständigt runt med dåligt samvete över allt hon borde göra, över sin syster och sommarhuset hon borde ta hand om...

Ett rent helvete (2020)

Utgiven av LB Förlag
Årtal 2020
ISBN 978-91-7799-196-0

En varm historia om att söka lyckan på fel ställe och att det enkla ibland kan vara svårt att se.

Danuta är firma Rent Hus mest uppskattade medarbetare. Hon älskar sitt jobb och sina kunder, och hon älskar att städa. Det finns inget hon inte kan om städning. Men hon förvånas allt oftare över hur dåligt hennes kunder mår, trots att de har det så bra. Familjen Seger, till exempel, de har slutat prata med varandra...

Hennes gröna ögon (2019)

Utgiven av Louise Bäckelin Förlag
Årtal 2019
ISBN 9789177991144

Det här är en berättelse om en mor- och dotterrelation och om att förhålla sig till vad man bär på, om arv som inte går att ta på. Våra DNA. 

Vi kan acceptera dem eller vi kan förneka dem. Men de finns där. Vi kan se dem som gåvor, eller som bördor. Vi har alla en relation till vår egen historia. Det är en berättelse om att vara känslig och skör, om att känna sig ensam, om att längta och vara rädd för att bli ännu ensammare. En historia om hur det kan vara att vara lite annorlunda, om att ha väldigt gröna ögon...

Jag kan inte sluta gråta
(2019)

Utgiven av Louise Bäckelin Förlag
Årtal 2019
ISBN 9789177990598

Vem står dig närmast när tillvaron rämnar? En enkel fråga och en varm hand får Josefins tillvaro att rasa samman. Hon hamnar i sin egen värsta mardröm, för utmattning är något som drabbar andra inte henne. 
 
Hon som alltid varit den starka, den som varit bra på att tänka logiskt och dra slutsatser är plötsligt tom och värdelös och väldigt ensam. Rädslan är värst. Att kanske aldrig bli hel, att inte räcka till för sina barn, att bli lämnad, att spärras in. Att inte veta...

På andra sidan gatan (2016)

Utgiven av Hoi förlag
Årtal 2016
ISBN 9789175578668

Alex och Gabriella är varandras allt – men också varandras motsatser. Han kom till Sverige som vuxen, hon är född här. Han är nästan femtio, hon har ännu inte fyllt trettio.
 
När flyktingförläggningen där Alex arbetar plötsligt ska säljas kommer han i kontakt med Gabriellas mor, tillika biskop i staden. Hon är intresserad av att driva verksamheten vidare i kyrkans regi, men Alex brottas med Gabriellas mycket infekterade relation till modern. Sviker han Gabriella om han samarbetar med hennes mor? Riskerar han kärleken?

Vanliga människor glömmer och går vidare (2014)

Utgiven av Hoi förlag
Årtal 2014
ISBN 9789175579351
Fristående fortsättning på Bara människor.

Det har gått ett år och Saga Widerbeck har etablerat sig i sin gamla hemstad. Men osäkerheten runt de avslöjanden och antaganden hon gjorde börjar krypa på.
 
Hon får en bestämd känsla av att hon borde ställa saker till rätta, och hennes gamle chef kräver att hon reder ut problemen. Men då börjar hoten komma. Och det dyker upp en gammal skolkamrat som visar sig ha en dold agenda, som han dessutom tar hjälp av Sagas ex-man för att verkställa...

Bara människor
(2013)

Utgiven av Hoi förlag
Årtal 2013
ISBN 9789175579474

Efter år av flackande och utlandsarbete bestämmer sig Saga Widerbeck för att flytta tillbaka till sin gamla hemstad för att leva ett lugnare liv.
 
Hon köper en liten hyresfastighet i staden och flyttar in i en av lägenheterna. Men det blir inte riktigt som hon tänkt sig. Hon möter människor från när hon var ung, som har påverkat hennes livsval och självbild, och hon bestämmer sig för att göra upp med sitt förflutna...