Vanliga människor glömmer och går vidare

VANLIGA MÄNNISKOR GLÖMMER OCH GÅR VIDARE

Det har gått ett år och Saga Widerbeck har etablerat sig i sin gamla hemstad. Men osäkerheten runt de avslöjanden och antaganden hon gjorde börjar krypa på.

Hon får en bestämd känsla av att hon borde ställa saker till rätta, och hennes gamle chef kräver att hon reder ut problemen. Men då börjar hoten komma. Och det dyker upp en gammal skolkamrat som visar sig ha en dold agenda, som han dessutom tar hjälp av Sagas ex-man för att verkställa.

Vanliga människor glömmer och går vidare förstärker idéen om att vi som enskilda individer aldrig har hela sanningen. Vi har alla olika delar av verkligheten, vi filtrerar händelser genom våra egna motiv, upplevelser och erfarenheter.

Vad händer när vi upptäcker att världen inte ser ut som vi tänkt oss? När människor inte är de vi tänkt? Den här boken handlar om att acceptera, förlåta sig själv och gå vidare.

Utgiven av Hoi förlag
Årtal 2014
ISBN 9789175579351

Fristående fortsättning på Bara människor.

RECENSIONER

Skam. Hämnd. Rädsla för det nya. Anne Liljeroth greppar över stora frågor i sin andra roman. Men det blir ändå aldrig tungt eller svårt. Snarare underfundigt om småstäders inskränkthet, människors längtan och ungdomars utsatthet.”

– Tara Magasin, Kerstin Särneö

Berättelsen fångar de sanna ögonblicken, möten mellan människor, på ett formidabelt underbart sätt. Frågan är om man glömmer och går vidare?”

– Charlotte Nordström, politiker

När man redan från början känner igen sig från förra boken som man läst känns det perfekt! Riktig bra bok som jag sträckläste.”

– Cissi Grip, bokblogg

Jag rekommenderar Anne Liljeroths böcker. De är välskrivna och lite puttriga, innehåller lagom spänning utan att vara deckare.”

– Kulturnästet, bokblogg