Författare gör skillnad

De senaste veckorna har jag haft förmånen att få träffa mina läsare på några olika orter i landet. Jag har berättat om varför jag skriver och framför allt varför jag skrivit Hela mitt hjärta. Samtalen vill aldrig ta slut. Teman om vår samtids relationsproblem engagerar och för mig blir det tydligt hur viktigt berättandet är. Hur välformulerade och genomtänkta ord i en mening kan få läsarna att greppa något: en känsla, en insikt, en aha-upplevelse. Och vilka härliga samtal de kan ge upphov till!

”Det är som att jag förstår mig själv lite bättre när jag hittar en mening som talar till mig.”

Bland annat besökte jag nyligen Roslagens bokhandel i Norrtälje. Anette Grinde som driver bokhandeln skrev en krönika i veckan i Mitt Roslagen där hon beskrev mötet med författare, hur vi liksom fyller och bor i hennes bokhandel. (Som för övrigt är en vacker kulturbyggnad från 1700-talet, kallad Rysshuset. Bara byggnaden är värd ett besök.) Vackert!

”Vad vore vi utan författarna? … De är guld för min själ. Anne Liljeroth gör skillnad för mig, kanske också för dig.”