Det blev en tyst sommar

Har du saknat mig? Antagligen inte. Jag checkar in ändå.

Om man inte kommunicerar finns man inte säger kommunikationsexperterna. Stämmer verkligen det? Den här sommaren har jag utmanat den klyschan och ägnat mig åt att – INTE tjata om skrivande och böcker i mina sociala medier. Känner jag mig bortglömd? Nej tvärtom så har det varit skönt. Ingen stress, ingen press. Jag hoppas att ni som följer mig litar på att jag hör av mig när jag har något att säga.

Ny bok i januari 2025
Ni som väntar på något gott. Efter två år är det dags. I januari släpps en ny Liljeroth. Full av trasslig vänskap och gamla ungdomssynder. Gamla föreställningar har cementerats och blivit till givna sanningar. Har förlagt handlingen till mina gamla hemtrakter, för att det är roligt att vandra längs minnenas allé.
Det är en fristående historia. För att jag älskar bygga karaktärer och ge dem nya problem. (Förlåt alla som efterfrågat en fortsättning på Hela mitt hjärta.)
Redigering pågår. Har pågått hela sommaren faktiskt. Redaktörer ser ett spännande relationsdrama (rodnar av att bli jämförd med Liane Moriarty). Omslag är på gång och baksidestexten (det absolut svåraste jag vet) finns som ett första utkast. Titel? Avslöjas snart.

Sommaren då?
Pågår som bäst. Stockholms skärgård har levererat på allt man kan önska sig. Ljumma kvällar, härlig badtemperatur, båtturer, skärgårdskrogar, marknad och en strid ström av vänner. Därtill ett besök på Ästad vingår (wow!), några dagar på Käringön och sol i Mölle.
Allt blandat med redigering. Det känns som jag skrivit om hela boken. En karaktär är struken, stora delar flyttade, förenkling och utveckling. Har jag sagt att jag älskar att redigera?

Med det – önskar jag dig en fortsatt fin sensommar.

PS. Det finns alltid mycket att prata om runt mina böcker. Vill du höra mig berätta om nya boken i vår. På ditt bibliotek, i din bokhandel eller på annat sbokevent. Hör av dig. Kontaktinformation hittar du här på sidan.