Boktips

Kanske är någon av er som tittar in här på väg till bokmässan? För att träffa författare, skrivande vänner eller för att fynda en eller fler läsvärda böcker. Här är några av de böcker jag läst under sommaren och som jag tycker är värda att hålla utkik efter i bokstånden.

1959, av Helena von Zweighbergh. Jag tänkte på min egen mamma under hela boken. Tidsandan och kvinnors situation.

Detaljerna, av Ia Greberg. En språkbehandling utan dess like och författaren är fenomenal på att gestalta karaktärer.

Babetta, av Nina Wähä. Jag hinner bli riktigt arg på huvudkaraktäreninnan jag ställer mig frågor om denna vänskap. Jag har förmånen att gå en skrivarkurs med Nina på Skeppsholmens folkhögskola och är imponerad av hennes förmåga att fånga de subtila mellanmänskliga.

I dina händer, av Malin Persson Giolito. En samtida historia mitt i prick och rörande om klass, kriminalitet och att vara ung idag. Som alltid läsvärt.

Breven som länkade oss samman, av Anne-lie Högberg. En varm och rörande historia om drömmar och familjeband sommar helst inte vill prata om. Boken var nominerad till Årets feelgood.

Båten, av Lotta lundberg. Sex kvinnor seglar över Atlanten. Om feminism, vad förutfattade meningar gör med oss och vad kön kan och inte kan.

Sanningen om ostrondykerskan, av Caroline Säfstrand. En varm historia om oväntad vänskap.