MIN NÄSTA BOK SKA BLI MIN BÄSTA BOK

Författarbrev 
Hälsningar från skrivarlyan en fredag i februari.
  Tycker du rubriken var kaxig? Det var i alla fall utmanande för mig att skriva den. Men, tänker jag, vem vill inte bli bättre? Just nu funderar jag mycket på vad som är bättre. Unikt? Ja, men inte krångligt. Att hitta formen, språket, idén. Det tar TID.
  ”Hur lång tid tar det att skriva en bok?”
  Många gånger har jag fått den frågan och jag svarar alltid lika svävande, inte sällan med en motfråga. Hur långt är ett snöre? Det kan gå på några månader, men det kan också ta många år. Det svåra är inte att hamra ner 500.000 ord på tangentbordet utan att binda ihop dem till en bra berättelse. En bra bok. 
  Jag vill skriva bra böcker.
  Men ju fler utgivna böcker, desto högre krav. Jag vill överraska, bidra med något som väcker tankar och känslor. Nu har jag letat ett tag. Testat och skrivit om och grävt i mig själv och …

En ny roman våren 2025
Efter 495.015 tecken inklusive blandsteg (ni skrivande människor förstår mängden) och jag är extra GLAD att min förläggare Louise Bäckelin fortsätter tror på mitt författarskap och vill ge ut ytterligare en roman av undertecknad. Hurra! Mycket arbete kvarstår men att redigera är min favoritgren.
  Så till den självklara frågan: Vad handlar boken om?
  En kort pitch är alltid svår att formulera, men jag tänker så här: 
  Boken handlar om en vändpunkt. I det här fallet ett oplanerat möte mellan två kvinnor, som river upp minnen från ungdomsåren. (Jag hatade mina.) Missförstånd, ouppklarade händelser, flyktiga uttalanden och inte minst en ung flickas död. Den stora frågan är om de två kvinnorna långt senare lyckas lägga pusslet och förstå vad som egentligen hände den där sista sommaren.
  Hur låter det?
  Titel: ännu ej beslutad.
  Gillade du Hela mitt hjärta ska du inte bli besviken. Den här boken ska bli bra. Riktigt bra. Bättre än något annat jag skrivit tidigare.