1. Allt börjar med en idé

Allt skapande börjar med en idé.

Jag skriver den typ av böcker jag gillar att läsa och för mig har det alltid börjat med att jag blir nyfiken på något som jag vill utforska; ett tema, ett problem, en typ av relation. Jag har skrivit om att återvända till sin hemort, om utmattning, ensamhet och nu senast om en kvinna som förlorat kontakten med sina vuxna barn. För mig är skrivprocessen ett sökande så jag vet aldrig riktigt vart historien bär av. Tidskrävande? Javisst, men också spännande eftersom jag lär mig mycket under tiden jag skriver.

Var hittar man sin idé? Den gamla klyschan ”gräv där du står” brukar fungera när man funderar på en idé. Vad är du intresserad av? Vad gillar du att läsa? Vilken typ av serier tittar du på?

TA NÅGRA MINUTER och gör en lista på ämnen, böcker, miljöer och personer som intresserar dig. Utifrån den, vad skulle du vilja skriva om. Dela gärna med dig i kommentarsfältet.