Jag bygger en roman -vad bygger du?

Jag gick förbi en byggarbetsplats och den påminde om vad jag håller på med. Vissa bygger hus, andra bygger romaner. Idag har jag gett mig själv ett nytt projekt, ett nytt romanbygge, för som skrivande människa är det omöjligt att inte ha en idé som puttrar i huvudet.

Förlaget har IDAG skickat min kommande roman (Hela mitt hjärta) till sättning och jag kastar mig direkt in i nästa berättelse. Galet tycker säkert somliga, men jag har längtat. Längtat efter att få lära känna nya karaktärer, gräva i deras historier och hur de har formats av dem.

Vill du veta mer om min skrivprocess så tänkte jag dela med mig av den i mitt kommande författarbrev, Mellan raderna. Så anmäl dig här på hemsidan, om du inte redan gjort det. https://anneliljeroth.se/kontakt-press/

Just nu håller jag på att sätta upp ställningen till det här projektet. Funderar på vem som ska berätta historien och testar några olika perspektiv. Ingenting känns givet, bara spännande att se var historien gör sig bäst. Jag gör lite som Nina Wähä (som leder den skrivkurs jag går just nu) beskriver sitt skapande, ”jag skjuter med hagelgeväret rakt in i dokumentet och ser vad som händer.”

När ställningen känns stabil kommer jag att börja själva byggandet. Mejsla fram relationerna, göra rördragningen och uttag för el/energi. Inget är gjort i en handvändning, jag låter det ta tid.

Jag har ingen klar idé om vart nästa projekt är på väg, men där finns mycket vänskap och svek, allt placerat på en liten ort som känns bortglömd, mitt i vårt land. Mycket spänning. Vi får se var kulorna landar.